Zwaardvechten

Zwaardvechten uit de middeleeuwen. Destijds een noodzaak nu een krijgskunst. Na jarenlang onderzoek in binnen en buitenland geëvolueerd tot een ware krijgskunst die men bij KDF kan aanleren.

Stichting KDF Nederland

Door jarenlange ervaring is KDF een toonaangevende school. De bekwaamheid van de docenten, assistenten en vrijwilligers tijdens de lessen en daarbuiten garandeerd maximale veiligheid en begeleiding.

Onderzoek

Door internationale samenwerking met o.a. het Royal Armouries in Leeds hebben wij ruime kennis in huis om u te kunnen voorzien van de juiste lesstof.
logo kdf met ridder witbg         'HEIETH DICH, HAB ACHT AVE MICH, TRUF ICH DICH ICH VERSCHNEID DICH'
 (BEWARE, TAKE CARE OF ME; IF I CATCH YOU I WILL MINCE YOU)
Weapons Combat Systems 
donderdag, mei 24, 2018
dec 06 2014

Waarom KDF

Een korte samenvatting waarom u kiest voor KDF.. Het is echter een gegeven dat wanneer u een vechsport kiest met wapens dat u een school kiest die u goede omstandigheden biedt. Naast dat KDF een school is voor historische krijgskunst, is KDF ook actief binnen de sportbond. Samen met het NCS werken wij hard aan lesmethodieken, kwaliteit en veiligheid binnen de organisatie. Reden genoeg dus om te kiezen voor ons.WIJ STREVEN NIET NA OM DE GROOTSTE TE ZIJN, MAAR WIJ STREVEN NA OM GROOTS TE ZIJN IN HET GEEN WAT WIJ DOEN!

ERVARING LERARENTEAM

Het lerarenteam van KDF biedt het voordeel van jarenlange ervaring in zowel het Europese Zwaardvechten als in oosterse vechtsporten. Daaruit kunnen zij veel oefenvormen en lespatronen halen die goed toepasbaar zijn.

LESMATERIAAL
Ook wordt er onderzoek gedaan door mensen die in staat zijn de teksten die over de Europese Krijgskunsten gaan vanuit de oorsponkelijke taal accuraat in het Nederlands om te zetten en deze tevens te analyseren. Hierdoor is het lesmateriaal altijd gebaseerd op, en te herleiden tot, de oorsponkelijke manuscripten. Per wapendiscipline beschikt KDF over een of meerdere lesboeken.

EHBO EN VEILGHEID
Per zaal is er altijd minimaal een docent aanwezig met een EHBO diploma. Verder zijn voor bepaalde lesonderdelen beschermende materialen verplicht gesteld. U traint dus veilig bij KDF.

VERZEKERING EN KWALITEIT VIA BOND
Omdat KDF bij de Nederlandse Culturele Sportbond aangesloten is zijn wij ook verzekerd, ook dit is een goede waarborg en een stuk verantwoordelijkheid. Omdat de bond ook eisen aan KDF stelt, biedt KDF kwaliteit en plezier in de sport.

SFEER
Er heerst een goede sfeer tijdens de lessen en andere activiteiten, wij zijn gezellig en laten u daar graag van meegenieten.

ACTIVITEITEN
Zowel voor volwassenen als jeugd zijn er veel leuke activiteiten. Zo wordt er elk jaar een seminar gehouden in een wapenmuseum en zijn er diverse workshops en gastlessen. Voor de jeugd is er jaarlijks een leuk en leerzaam uitje. Dat kan zijn een museum of lekker naar de bioscoop om een ridderfilm te zien.

INTERNATIONAAL VERBAND VAN KDF SCHOLEN
verder heeft KDF in meerdere landen verschillende afdelingen waardoor er veel uitwisseling is van kennis en lesmateriaal. Tevens komen we graag eens bij elkaars afdelingen op bezoek. Hetgeen altijd leidt tot kwaliteitsverbetering en een goede sfeer.

Er zijn hele goede redenen waarom u een keuze maakt voor KDF, zullen we dan maar gewoon samen trainen? U bent van harte welkom, neemt u behalve sportkleding ook een goed humeur mee, dan zorgen wij voor de rest.

Informatie

Hier vind u een overzicht waarom KDF:

Meer informatie

Bezoekers


Vandaag: 2
Gisteren: 7
Deze Week: 21
Vorige Week: 35
Deze Maand: 112
Vorige Maand: 151
Totaal: 3808

Samenwerkende Partners